lørdag den 16. august 2008

Ja, så gik der jo igen næsten 1 måned...

Sørme om ikke tiden overhalede indenom og smuttede forbi uden jeg lagde mærke til det? Der er jo næsten gået en hel måned siden jeg opdaterede sidst... Det er med dårlig samvittighed at jeg nu opdaterer. Jeg har fundet på en ny måde at vise nogle billeder fra Usa på, jeg tager det 1 by ad gangen, så er der chance for at jeg opdaterer lidt tiere. Vi starter i den by vi landede i, da vi kom derover, nemlig San Francisco. Det er en utrolig skøn by, som jeg gerne vil tilbage til, for en enkelt dag er slet ikke nok! Herunder ses jeg ved en udkigspost på "twin peaks". De to høje der ligger uden for selve centrum, hvor der er en fantastisk udsigt over hele byen. Man skal give sig tid til at stå og kigge lidt, for det ene øjeblik kan der være nogenlunde klart, og det næste er der så overskyet at man slet ikke kan se byen. Det er jo også charmen ved San Francisco.Herunder er det det berømte skilt ved "Fishermans Wharf". Et utrolig hyggeligt område, hvor der er en hel masse butikker og restauranter, hvor man kan sidde og slappe af og nyde udsigten. Vi var også på Pier 39 hvor søløverne holder til, dog var der ikke så mange, da vi var der.
I den noget tågede baggrund ses Alcatraz, fængselsøen. Vi var desværre ikke derude, for man skulle bestille et par dage i forvejen, og vi havde jo kun en eftermiddag i selve byen, så det må blive næste gang.
Man kan næsten ikke komme hjem fra San Francisco uden at have kørt i sporvogn. Det er fascinerende at se på dem der kører sporvognene, og det ville være ganske ulovligt i Danmark, for folk står virkelig på de små trin og hænger fast i pælene, mens den kører. Det var nu sjovt at prøve at køre i dem, og man kan faktisk komme rundt i det meste af byen med dem.
Vi valgte at stå af sporvognen på en af de to meget stejle høje i selve byen, Nob Hill. Som vores guide sagde, der skulle man ikke forsøge at gå op, med mindre man var i meget god form, for det går jo ikke bare ligeud når man er nået toppen, næh, det går jo stejlt ned igen. Vi valgte som skrevet at tage sporvognen op, og så gå ned af "Lombard Street", også kendt som "the crookedest street", den mest snoede gade i verden! Folk bor jo på denne gade, men der kører altså mange biler igennem, hele tiden. Det er mest turister, de er nemme at genkende på at de sidder med videokameraer i hånden og filmer mens de kører ned af den krogede gade. Det var nu også hårdt i sig selv at gå ned ad gaden. Jeg ved ikke om man kan fornemme hvor stejlt der rent faktisk er, men på billedet er vi lige kommet over den gade der kører på tværs, og det går stadig nedad.
Det var så lidt om San Francisco, der skal nok komme meget mere fra turen, men dette var lige en lille start på den. Jeg har også fået et par awards, tak for det! Jeg skal nok lige få hentet dem herind og sige ordentlig tak, samt sende videre, men det bliver ikke lige nu.
God weekend
Knus
Henriette

4 kommentarer:

 1. Wauw dén vej ser stejl ud. Fantatiske billeder, glæder mig rigtig meget til at se flere!

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Tak for sidst Henriette, du er jo næsten ikke nået hjem endnu. Jeg kan godt forstå du gerne vil tilbage til Frisco det er den fedeste by. Sikke nogle gode fotos du har taget. Glæder mig til at se mere.

  SvarSlet
 4. Øj, det ser ud til at være en fed by, - det er også en af de byer jeg gerne vil besøge, når (hvis) jeg kommer til USA en gang.
  Det er nogen gode fotos du har taget, men WOW hvor er der stejlt.
  Glæder mig til at høre mere om Jeres fede tur... :-)

  SvarSlet