torsdag den 21. august 2008

Yosemite National Park

Så nåede vi til næste etape af vores tur, som kommer til at handle om Yosemite National park. Der er virkelig smukt og stort i parken, og man kan godt forstå hvorfor det er et yndet feriemål for amerikanerne. På billedet herunder, er vi lige kommet ind i parken og har vores første foto-stop. Det var så vildt at komme ud af bussen og mærke en dyne af varme lægge sig med det samme. Vi kunne også lugte at der var skovbrande i nærheden. Da vi spurgte vores guide og chauffør om der var brande i Yosemite, fik vi svaret at der havde været brande, men at de var blevet slukket. Men der var så mange i nærheden at lugten blev båret meget langt.Et af de mange vandfald i parken. Der var dog ikke så meget vand tilbage fik vi af vide, men så vil jeg nok egentlig gerne se dem, når forårets smeltevand kommer ned!
Dette vandfald herunder, hedder "Brideveil Falls", altså brudeslør vandfaldet. Og man kan godt se det, for det kunne godt minde om et brudeslør, tyndt og fint.
Dette nuttede egern sad lige ved siden af os og tiggede om mad, da vi spiste frokost. Der er en streng politik om at man ikke må fodre dyrene i parkerne, da de så til sidst ikke vil være i stand til at finde føde selv. Denne lille fyr er vist godt klar over, at det at være nuttet bestemt hjælper på at få lidt rester. Den ser dog ikke ud til at have lidt nød, for den har da en lille pukkel, som er godt fyldt op. Det kunne selvfølgelig også være en hun, med unger i maven?? Er der nogle egern-kyndige tilstede?
Så er vi på vej ud af parken, og holder det sidste foto-stop på en udkigspost. Hvis i synes det ser tåget ud i baggrunden, så er det det også. Det er bare ikke tåge, men røg, der er drevet ind over parken. Her var vi så heldige at vores guide gad at tage et billede af os. Det er ulempen når man rejser 2, for så er det ikke mange billeder man får sammen.
Jeg har også scrappet en del siden sidst, men jeg gemmer dem til næste indlæg, hvor jeg tager en lille pause i ferie-beretningen.
Indtil da, pas på jer selv.
Knus
Henriette

4 kommentarer:

 1. Det er altså rigtig spændende at læse dine ferieberetninger! Og sikke fantastiske og flotte billeder, de kan jo tage pusten helt fra én!!

  SvarSlet
 2. Det er vel flot i Yosemite. Uh, det er spændende at følge med i dine fortællinger. ;-)

  SvarSlet
 3. Ih det er så hyggeligt at se billeder fra jeres tur, næsten lige som at være der selv igen!

  SvarSlet
 4. Eiiihh hvor ser det pragtfuldt ud, rigtig gode billeder. Glæder mig til at se det nye scrap ;)

  SvarSlet